Tipuri de colaboratori

Noi oamenii nu suntem facuti sa traim singuri. Mai mult decat atat o afacere, oricat de mica ar fi ea, nu ar functiona nici un moment fara colaboratori, clienti, furnizori...Dar de mare importanta sunt colaboratorii (angajatii). Ei sunt foarte importanti si de multe ori noi nici nu stim aprecia acest lucru. Ne dam seama abia cand echipa incepe sa se "subrezeasca".

Azi vreau sa-mi aduc aminte de o parte dintre colaboratori mei si sa-i bag in diferite "oale". De o parte imi este tare dor si am in minte o multime de amintiri frumoase...De la multi dintre ei am invatat o gramada de lucruri...Poate ca o parte dintre ei au avut ocazia sa invete ei ceva de la mine...De multe ori stateam si realizam ce oameni minunati a pus Dumnezeu in viata mea, fiecare cu calitatile lui, fiecare avand un loc in echipa si in ceea ce este "Resurse de Petreceri".

Am avut parte sa lucrez cu

  • cu profesionisti cum rar mai intalnesti, pasionati de munca lor, implicati mereu in autoeducatie si formare, punctuali si responsabili....mai buni decat tine in domeniul tau!!! ....Doamne! da-le sanatate si putere sa poata face ce fac, ca bine fac! din pacate oamenii isi mai schimba prioritatile, localitatea, li se schimba viata dar cu totii ne dorim sa avem cat mai multi angajati sau colaboratori de acest fel. Asta ca sa avem taria de a crede ca putem face ceea ce ne propunem si sa nu ne simtim singuri "pe piata".
  • tineri, loiali, finuti si moi dar disponibili la orice ora, fara sa se planga vreodata. harnici si de incredere;
  • tineri, frumosi, cu karisma pentru clienti. mereu reusesc sa multumeasca clientul, facand o treaba de milioane. neatenti insa cu lucrurile sau cu inventarul. asfel de colaboratori sunt buni pentru imaginea firmei. insa nu ar trebui sa ne lasam dusi de imaginea de ansamblu. ci mai degraba ar trebui sa ne gandim cum vom "plati" pentru toata aceasta imagine buna (riscam sa ramanem fara materiale scumpe, fara costume, cu bani in minus, asta binenteles, daca nu suntem noi mai atenti pentru a gestiona situatiile din timp);
  • colaboratori care vorbeste mult, pun sute de intrebari si apoi presteaza cum cred de cuviinta (dupa ce le oferi mura-ngura) toate informatiile de care au nevoie si nu odata....obositor!
  • colaboratori care inteleg din scurt ce au de facut, presteaza cum trebuie si cand trebuie, fara sa creeze probleme;
  • colaboratori intarziati - oricat ai incerca mereu intarzie. 
  • colaboratori pe care ii formezi cu tine, mai ceva decat pe apropiati, pentru ca mai apoi sa nu mai fie disponibili...aleg sa colaboreze cu un "concurent" cu care intretimp s-a imprietenit si "rezoneaza mai bine"; nu stiu daca as sti dinaite ca vor actiona asa, daca as mai investi atata timp si resurse pentru asfel de persoane. Insa un lucru e clar! asfel de persoane te invata!!! cum e cu increderea, cu informatia....experienta cu oamenii astea te face sa devi mai puternic.
  • colaboratori tineri, care vor sa faca! se implica dar mereu trebuie sa ai grija ca te poti trezi cu surprize . neavand experienta, lucrurile pot iesi prost...de acestea trebuie avut grija, instruiti, formati, "forjati"...Ar putea deveni "profesionisti", daca "ai rabdare". cu cei cu care necesita "indelunga rabdare" mai bine lasi pe altii sa colaboreze, eventual concurenta.
  • colaboratori care vor sa fie platiti inaite sa presteze; care n-au niciodata bani;
  • colaboratori care vin sa presteze cu drag fara sa fie interesati de bani, ci mai degraba sa faca altceva, care sa-i scoata din cotidian;
  • colaboratori - prieteni (odata prestau dar acum fac cu totul altceva. te scot din impas din cand in cand, atunci cand ai nevoie); 
  • colaboratori care vin si pleaca lafel de repede cum au ajuns; iti dau de inteles ca sunt motivati si ca vor sa lucreze (ei te cauta, te suna, trimit emailuri, ba mai mult, vin si la formarea gratuita) dar cand ii contactezi ca ai ceva de lucru pentru ei, nu mai sunt de gasit...dispar...gasesc brusc altceva de facut. Mai bine sa sti dinaite decat sa pierzi vremea prea mult. 
colaboratori, despre colaboratori, tipuri de colaboratori, munca cu oamenii, oameni, oameni apreciati, afaceri mici, afaceri, oameni loiali, munca cu tinerii, karismatici, tineri si karismatici, angajati karismatici, intarziatii la munca, munca cu profesionisti, colaboratori profesionisti, profesionisti, pasionati de munca, oameni cu vocatie, punctualii, responsabilii, angajati loiali, angajati harnici, angajati de incredere, angajati cu karisma, imagine buna a firmei, angajati uituci, angajati vorbareti, angajati neatenti, concurentii, colaboratori trecatori, colaboratori part time.

Multumesc,  oameni buni!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta