10 lectii de la un Freelancer


Unii trec prin experiente propii si apoi ne dau din invatamintele lor




1. Fii puternic in deciziile pe care le iei, mai ales cand apar unii care nu sunt de acord cu ele.
2. Afacerile sunt ca un razboi. Trebuie sa te lupti ca sa-ti atingi obiectivele.
3. Gandeste inaite de a trimite un e-mail. Un e-mail trimis nu-l mai poti opri.
4. Nu discuta preturile la telefon ci fata in fata.
5. Tine-te de cuvant si fa  ceea ce ai promis.
6. Fii onest cu ceea ce poti oferi.
7. Nu tine toate ouale in acelas cos.
8. Fa economii in diverse valute.
9. Nu este un semn de slabiciune daca ceri ajutor.
10. Daca muncesti, munceste pentru tine :)


Suflet pereche


Suflet pereche - doua cuvinte mici, un mare concept..O convingere ca cineva, undeva..tine cheia inimii tale... si casa ta de vis. Tot ce trebuie sa faci este sa-l gasesti. Deci unde e aceasta persoana? Si daca ai iubit pe cineva si nu a mers asta inseamna ca nu a fost sufletul tau pereche? Erau doar castigorii locului doi in acest joc numic "Pana la adanci batraneti". Si cum te muti de la o caseta a varstei la alta si concurentii sunt din ce in ce mai putini, sunt sansele tale de a-ti gasi sufletul pereche din ce in ce mai putine? Sufletul pereche este o realitate sau un mecanism de tortura?

Sa crestem incet


"Trebuie sa cresti incet, la fel cum cresc copacii." (Lev Tolstoi)

sursa foto facebook, citate, motto, lev tolstoi, trebuie sa cresti incet, imagini frumoase, poze frumoase, imagini cu mesaj, poze cu mesaje, mesaje frumoase, mesaje  motivationale, motivationale, vorbe de duh, gabduri, gandul zilei, citatul zilei, viata are  gust, indragostiti, tablou, copaci, copaci frumosi, imagine poveste, povetse de dragoste, poveste de dragoste, poveste de iubire, iubire pana la adanci batraneti, pana ce moartea ne va desparti, crestem ne dezvoltam, etapele vietii, etape ale vietii, etape frumoase ale vietii, dezvoltarea noastra, povestea noastra, 

Cum sa treci peste o despartire?


Din fericire, ne-am despartit cand inca toate trairile noastre nu au ajuns sa fie umbrite de reprosuri si ganduri urate...

Chiar daca initial am incercat sa ramenem tari si sa nu aratam ca suferim, pana la urma ruptura ne-a produs o durere ce nu mai putea ramane neobservata..Asta pentru ca relatia noastra nu a fost una superficiala ci una in care ne-am implicat...

Se spune ca desi fiecare dintre noi trebuie sa treaca printr-o experienta de acest fel cand ni se intampla noua avem tendinta sa credem ca suferim de 40% mai mult decat ceilalti. Iar uneori, este necesar sa treaca timp ca sa putem uita si trece la o urmatoare etapa cam jumatate din perioada pe care am petrecut-o alaturi de cel drag...
Si ce poti sa faci cand te trezesti dimineata si realizezi ca persoana pe care ai considerat-o jumatatea ta, sufletul tau pereche, nu mai e cu tine....Esti singura?
Raspunsul e undeva in noi, acolo undeva in adanc. Este nevoie doar sa ne linistim si sa ne uitam cu atentie. In noi este puterea cu care vom reusi sa trecem si peste asta. Binenteles ca daca vom cauta, mereu vom gasi "sfaturi pretioase" dar acestea nu sunt de fapt secretul pentru a ne depasi starea, in schimb, ar putea fi de ajutor. Nu poate sa fie usor.


"Durerea este inevitabila. Suferinta este optionala". – M. Kathleen Casey
Este dureros sa pierzi pe cineva drag, alaturi de care ai petrecut ultima perioada de timp insa nu e sanatos sa lasi gandurile, nostalgia si tristetea amintirilor sa te duca la suferinta. 


"Pierderea dragostei nu este nici pe departe la fel de dureroasa ca rezistenta noastra de a o accepta". -Tigress Luv Acceptarea este unul dintre pasii importanti in procesul de "vindecare". Asa ca e important sa invatam sa acceptam ca s-a terminat, oricat de dureros ar fi. 
Cei care nu stiu sa planga din toata inima, nu stiu nici sa rada. – Golda Meir  Trairile si sentimentele mai putin frumoase fac si ele parte din viata noastra si ii dau gust. Doar daca trecem peste ele si invatam din ele putem sa apreciem mai mult partile pozitive. Uneori este chiar benefic sa scapam o lacrima, poate chiar mai multe...sa ne eliberam de suferinta. Avem voie sa plangem.
Trebuie sa ierti pentru a uita si sa uiti pentru a simti din nou. – necunoscut
Mai avem nevoie sa iertam si sa ne iertam daca e cazul. Apoi, nu in ultimul rand, sa incercam sa uitam sau cel putin sa asezam frumos toate amintirile, intr-un sertar interior, sa le pastram daca merita pastrate si sa renuntam total la ele daca nu mai au valoare in viata noastra. Atunci cand vom fi vindecati putem deschide sertarul din cand in cand  amintindu-ne si retraind momentele frumoase. Pentru ca odata toate acestea au dat gust vietii noastre.
Daca iubesti cu adevarat pe cineva, lasa-l liber. Daca se va intoarce, e al tau. Daca nu, asa a fost menit sa fie. – necunoscut
Uneori este necesar sa acceptam ca unele persoane care au fost parte 100% din viata noastra, cu care am crezut ca vom trai pana la adanci batraneti, nu sunt acelea cu care sa traiesti o viata intreaga. Este bine sa ne detasam si sa "eliberam" persoana pe care o iubim pentru ca ea sa fie fericita in continuare. 

Nu putem spune ca este usor sa depasim asfel de momente. Uneori avem nevoie de timp pentru ca rana sa se cicatrizeze. Important este sa nu ne lasam coplesiti de durere si sa fim increzatori ca daca visele si asteptarile noastre nu au devenit posibile inca langa iubirea pe care am avut-o, asta s-a intamplat doar pentru a ne pregati pentru ceea ce va urma.




Promit

Promit...

Am voie sa plang in sfarsit


Eram asa increzatoare....Aparent linistita si sigura pe mine...Probabil ca dormeam bine pentru ca inca stiam ca te gandesti la mine...Undeva acolo nu se terminase de tot povestea noastra pentru ca tu inca mai sperai.....

In momentul in care te-am vazut cu ea....atunci chiar s-a rupt ceva in mine si stii ceva, nu am simtit asta pe moment....In prima faza am simtit o mare bucurie, pe bune...M-am surprins pe mine cu atitudinea mea cand ne-am intalnit si am vorbit........M-am bucurat vazandu-va impreuna ca si pentru mine....Erati asa frumosi....Este cea mai frumoasa si desteapta fata langa care puteai sa fi in ultima vreme...Mai mult decat ma asteptam....Ce plina de surprize e viata, nu-i asa?...Seara am "sarbatorit" libertatea mea in felul meu ciudat din ultima vreme (dar vreau sa trec rapid peste asta...nu merita pomenit).....

In schimb, dimineata, in momentul in care m-am trezit singura......Am realizat ca nu mai esti al meu......(am voie sa plang cu adevarat)........In acele momente am realizat care este realitatea in care ma aflu, ma durea si nu am mai reusit sa-mi ies din starea aceea de cateva zile....Pana la urma era si cazul sa incep sa sufar si eu in urma acestei pierderi....In momentul in care am ales sa facem acest pas nu m-am gandit la toate urmarile ce aveau sa aiba loc sau, daca banuiam, nu ma asteptam ca acestea sa se intample atat de curand....Ce pot sa spun....Doare.




http://www.trilulilu.ro/colectie/sfarsit-de-poveste-frumoasa


Cum sa te casatoresti intr-un an?

In ultima vreme am mare noroc cu prietenele mele...Spre surprinderea mea nu ma lasa sa vegetez singura in casa, pentru ca asta imi este tendinta..........Zilnic primesc telefoane, sms-uri sau mesaje pe facebook, invitatii la diverse activitati....Ce ma bucur pentru asta....

In aceasta seara am primit sugestia de a viziona acest film, "Married in a Year".....Am amanat, m-am uitat binenteles la serialul meu dar pana la urma am zis, ia sa vad despre ce este vorba...Iata ca am vazut un film tare interesant.

Pe scurt, Patti Stanger  oferă un ghid pentru cine vrea să se căsătorească într-un an. Paşii sunt deja demonstraţi de miile de cupluri fericite care au urmat ghidul. Sfaturile lui Patti sunt uşor de urmat, lipsite de "bla bla" şi puse la punct. 

Film - Married in a Year

Cine vrea sa se casatoreasca?

Bucata de carne

" Ah, barbatii si femeile. Atat de usor de citit. Indeosebi barbatii. Raman de-apururi copii. Vanitosi, dificili, teribili, nestatornici, docili, rai, rareori minunati, dar toti nascuti cu acel unic, incredibil lucru care compenseaza totul, pe care noi, (...), il numim "radacina de jad", "cap de broasca testoasa", "piscul Yang", "Sulita incinsa" sau, pur si simplu " Bucata de carne". (...). Ce ne-am face in lumea asta fara "Bucata de carne"?
 Shogun

Ce este rabdarea

"Karma este inceputul intelegerii. Apoi este rabdarea. Rabdarea insemana sa-ti stapanesti pornirea catre cele sapte sentimente: ura, dragostea, bucuria, nelinistea, supararea, suferinta si teama. Daca nu te lasi prada, acestor sapte, esti rabdator. Si atunci, vei intelege curand felul lucrurilor si vei fi in armonie cu eternitatea" James Clavell - Shogun

Amânarea asta


Nu-mi dau seama cum dar se pare că deşi noi ne propunem să facem multe, ba mai mult, ştim unde vrem să ajungem, ne facem liste cu obiective bine puse la punct şi priorităţi, de multe ori ne pierdem timpul zi de zi ieşind din traiectoria care ar trebui să ne ajute să ne atingem obiectivele. Amânăm în fiecare zi să ne apropiem de ceea ce ne-am dorit cu adevărat să facem, pierzându-ne făcând tot ceea  ce apare pe ultima sută de metri. Concretizarea planurilor noastre întârzie să se întâmple.
Sunt câteva idei care ne ajută să trecem peste amânare direct la fapte. Dacă am reuşi să le luăm în calcul cu siguranţă ne-ar fi mai uşor să ne concretizăm planurile.

1. Trezirea de dimineata. Este un obicei tare sănătos, mai ales când nu ne trezim şi direct răspundem la e-mailuri. Am putea face umpic de sport sau să ne începem ziua cu un mic dejun sănătos.

2. Organizarea timpului într-o agendă. Nu trebuie decât să folosim agenda pentru ceea ce este ea, nu ca şi un jurnal în care ne înţirăm notiţele. Şi o foaie pe care să ne notăm task-urile zilnice este folositoare. Asfel nu mai trebuie să ţinem minte toate îndatoririle pe care le avem zi de zi. Mai trebuie doar să le urmăm.

3.Să eliminăm factorii care ne distrag de la munca noastră. Ce am observat este că cel mai mult îmi distrag atenţia şi mă fac să-mi pierd timpul site-urile de socializare, îmi sună telefonul...Acestea trebuie oprite dacă începem să lucrăm ceva.

4. Ca să salvăm din timp putem să ne grupăm sarcinile asemănătoare. Asfel că dacă avem de făcut mai multe  comisioane prin oraş ni le propunem pe toate, facem un traseu şi le rezolvăm, dacă avem de trimis mail-uri sau de dat telefoane, tot aşa, le grupăm şi asfel nu mai pierdem timpul.

5.Faci o pauza. Când simţi că deja te depăşesc atâtea sarcini, că nu mai poţi, ar fi bine să faci o pauză în care să bei un ceai, o cafea, în care poţi discuta cu cineva. Asfel poţi continua mai uşor.

6. Nu uiţi obiectivul pentru care munceşti, destinaţia finală...Atunci când eşti depăşit de tot ceea ce ai de făcut, nu trebuie să uiţi câte faci pentru asta, toate sarcinile mărunte care  îţi aduc satisfacţie ar trebui să ţi le readuci aminte...Eşti aproape de ceea ce îţi doreşti.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat...



În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Şi atunci, am putut să mă liniştesc. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Stimă de sine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, ştiu că aceasta se numeste … Maturitate.
sursa foto desprefericire.wordpress.com, despre fericire, in ziua in care m-am iubit cu adevarat, charlie  chaplin, poze frumoase, imagini cu mesaj, imagini, motto, ganduri, mesaje frumoase,  stima de sine, autenticitate, maturitate, respect, amor propiu, simplitate, modestie, plenitutidine, sa traiesti cu adevarat, de pe net, dezvoltare personala, 

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul …Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte …Respect.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, raţiunea mea numea asta egoism. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Amor propriu.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Simplitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat. Astăzi, am descoperit … Modestia.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Şi aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios. şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăieşti cu adevărat.
Charlie Chaplin
sursa OZB

the magic has gone, back to reality


Dupa mai bine de o saptamana in care am avut timp in sfarsit sa stau si iar sa stau, fara sa fac nimic, cu mici pauze de bucurie si sarbatoare, iata ca simt nevoia sa ma intorc la viata mea, la realitate....

Cred in sfarsit, ca in 2012 am reusit sa simt cu adevarat pentru cateva momente, magia Craciunului si am incheiat si inceput anul, intr-un mod cu adevarat neasteptat....Uitandu-ma in urma vad  ca ceea ce am trait in anul 2012 a fost doar temelia tuturor lucrurilor si experientelor pe care le voi trai in 2013....Ma uit acum inainte cu zambetul pe buze, increzatoare si, mai ales, cu forte proaspete...Simt ca acest an, 2013 va fi unul intens...

imagine de pe sandbox-photos.com, lumini, imagini frumoase, poze frumoase, imagini cu mesaj, poze cu mesaj, foto cu mesaj, ganduri, ganduri frumoase, 2013, anul 2013, in noul an, an nou, an nou fericit, ganduri la inceput de an, trecerea dintre ani, revelion, revelion 2012, revelion 2013, revelioane, de revelion, de anul nou, la anul nou, the magic has gone, back to reality, magia a trecut, inapoi la realitate, 2013, trecerea dintre ani, dorinte, un nou inceput, an nou fericit, optimism, ganduri, viata are gust, ganduri la inceput de an, urari de anul nou, urari de revelion, urari,