Curatenie

Potrivit civilizatiei orientale daca vom avea grija de curatenia sufleteasca si fizica vom putea fii fericiti. Exista 7 feluri de a ramane curati:

1. “Curăţenia mâinilor”, asta înseamnă să nu luam nimic în plus, sa nu ne insusim lucruri ce nu ne apartin.Ar fi bine sa nu depozitam lucruri de care nu avem nevoie si sa donam la cei ce nu au.  O parte din venituri  în plus, ar trebui sa le dam celor care nu au.
2. “Curăţenia urechilor”, asta înseamnă să nu ascultam oamenii rai, oamenii speriati, nervoşi şi agitaţi şi de asemenea, să ne ferim auzul de cuvinte vulgare, bârfe şi discuţii fără rost.
3. “Curăţenia ochilor”, asta înseamnă să ne ferim ochii de invidie, de răutate, de ură şi dorinţa arzătoare. N-ar trebui sa ne comparam cu altii ci sa mergem pe drumul nostru.
4. “Curăţenia gurii”, asta înseamnă să-ţi păzeşti gura de prea multă vorbărie şi cuvinte vulgare pentru ca vorbele noastre s-ar putea rasfrange asupra noastra.
5. “Curăţenia corpului şi hainelor”, asta înseamnă să-ţi păstrezi corpul şi hainele în curăţenie.Fiecare dintre noi ar trebui sa respectam aceasta.
6. “Curăţenia gândurilor”, asta înseamnă să înlături din minte toate gândurile negative şi rele. Şi, de asemenea, să nu manifeşti milă faţă de propria persoană. De ce să-ţi fie milă de tine? Gandurile negative pot avea repercursiuni asupra sanatatii noastre fizice si emotionale.
7. “Curăţenia sufletului şi a inimii”, Sa fim sinceri in dorintele noastre. Sa Iubim şi sa nu cerem nimic în schimb. Dragostea înseamnă deja fericire. 
In momentul in care veghem asupra curateniei noastre problemele vor disparea de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta