Eu cu cine votez?

Inspirata fiind de un dialog amuzant de pe facebook si din alte discutii si articole online, chiar am tot amanat sa-mi exprim parerea referitoare la vot, dar iata ca am si eu o parere:).

candidati la vot, cu cine votez, ponta, udera, iohanis, imagine de pe facebook, tariceanu, monica macovei, funar, despre vot, voturi din 2 noiembrie 2014, candidati la presedentie 2014, eu cu cine votez, pe cine sa votam, despre candidati la vot, candidatii la presedintie 2014,Alegeri prezidenţiale 2014,Mircea Amaritei ,Victor Ponta,Elena Udrea,WilliamBrinza (Partidul Ecologist Roman) Mircea Amaritei (Partidul Prodemo), precum si candidatii independenti Teodor Melescanu si Monica Macovei.Dan Diaconescu,Gheorghe Funar,Corneliu Vadim Tudor,Szilagyi Zsolt ,Kelemen Hunor,Constantin Rotaru

""- Dar de ce-s așa mulți? "[...].
- Ca să ai de unde alege!! (
Hedi Hoka)

Pentru ca nu ma pricep la politica, televizor nu am si de pe internet am parte zilnic de cate o pastila referitoare la alegerile din 2014 sub forma de rugaminti si indicatii pretioase. Acum, in prag de alegeri prezidentiale, inaite cu cateva zile sa merg la vot stau eu si ma intreb, precum cunoscutul personaj a lui I.L.Caragiale, "Eu cu cine votez? :)

Eu care mai am tangenta cu stirile,, mai stau online, mai am prieteni.....am o scoala si pregatire, sunt din generatia tanara care ar trebui sa contribuie la luarea deciziilor, nu?....Ma trezesc ca nu cunosc oamenii care o sa ne conduca tara. Si cati mai sunt ca mine.....Cu totii preferam sa ne vedem "de treaba", atat timp cat nimeni n-ar "treaba"cu noi....Din cand in cand, cand stam la cozi sau suferim de pe urma politicilor, mai dam vina, ne descarcam......si ne vedem in coninuare de "treaba". Dar oamenii saracii, pensionarii, tinerii....ei, mama, cum inteleg ei toata "politica"asta?

Ca sa nu ma lungesc, stau umpic si cuget ...Stau si ma uit la pozele distinsilor candidati. Vreau sa vad ce stiu eu despre ei....O sa fac un mic brainstorming, sa vad si eu pe ce baza voi merge la vot. De mers, merg! Vreau sa profit de dreptul meu!

Nu vroiam sa incep cu el dar asa e poza:d...Victor Ponta. Nu-l cunosc pe omu asta, pe bune! Dar cand ii aud numele ma ia asa o stare, nu stiu unde.....Habar n-am de ce mai mult am vazut mesaje negative despre el, parodii si habar n-am de ce acestea ii fac pe oameni sa-l cunoasca si mai bine.... Cert este ca peste tot in tara asta e plin de bannere cu el,...Oriunde intorci capul, domnul Victor e prezent. Imi este teama ca o sa ajunga printre primii. De ce mi-o fi teama? Iar nu stiu....

  Klaus Iohannis. Nenea asta e roman? O matusa m-a pus sa semnez o hartie unde era numele lui? Am zis hai sa fac o fapta buna. Si eu am umblat din usa in usa cu chestionare......O fi bine, o fi rau? Pot semna hartii cu mai multe nume ale candidatilor? Stie cineva daca semnez o hartie sau 20?Initial am auzit ca e tare la Sibiu. Apoi dintr-o "sursa mai apropiata" am auzit ca nu prea si-a facut treaba la Sibiu....Acuma eu pe cine sa cred?

Elena Udrea. Aceasta domnita Barby mereu prezenta in parodii alaturi de Base. Imi placea acolo unde era, la partid, cand misca cate ceva de acolo si era mediatizata. Parca ma facea mandra ca o femeie face ceva in tara asta. Acum, cu toate ca sunt femeie, ma intreb ce sa caute o femeie ca presedinte? Sa fiu eu mai traditionalista? Sa-mi fie mie ciuda ca femeie ca domnita asta s-a ajuns si sa nu suport aceasta idee? Nu o vad toata ziua la cratita dar nici ca presedinte. Of...

Kelemen Hunor. Am auzit de el. Nu-mi spune nimic. Nu stiu nimic. E bine sa aiba si minoritatile un reprezentant. Oare chiar ar fi posibil sa fim condusi de un ungur? Pe bune? (Nu am nimic cu ungurii, chiar mi-s dragi,...unii mai mult ca altii).

Dan Diaconescu. Un pitic grizonat care vorbeste pe nas la televizor si are impresia ca misca mase. O fi miscat pe cei cu masa musculara si umpic de creier?

Teodor Melescanu. L-am vazut de cateva ori la tv. Palid, nu-l vad sa faca mare branza cu tara noastra. Nu stiu nimic altceva despre el dar imi permit sa ma exprim pe blog.

Doamna Monica Macovei a iesit de undeva din ceata, brusc. Nu stiam nimic despre ea pana cand o gramada dintre prietenii mei din lista de facebook (si am aproape 4000), au inceput sa strige mai cu gura mare, mai silentios ca merita votata. Pana acuma nu am auzit nimic aproape de ea. Si de cateva saptamani bune o vad intre mamici, o sa vad ca face "treaba "te miri pe unde.....mediu....scoli, si alte zone unde se gasesc "prietenii mei".....Of, of...mai, mai....intre adolescenti....Femeia asta brusc, face minuni, frate! Mai, mai ca ma gandesc sa intru in turma.....Ce sa fac...Doar sunt si eu oaie....Asta numa petru ca nu stiu ce sa fac. Niciunul dintre candidati nu m-a facut sa simt ca merita sa am incredere in el. Ca ajungand el la putere va face ceva, vizibil contructiv pentru noi, tara asta. Brusc prezenta peste tot si recomandata cu caldura....E femeie. O femeie la putere? Pe bune?

De Constantin Rotaru n-am auzit nimic in viata mea. Nici nu stiu cum arata. Cum as putea sa -l votez in aceasta situatie, oare? Doar asa, ca sa -mi exercit dreptul la vot, sa ma aflu in treaba.

In aceeasi oala este si domnul William Brinza, Mirel Mircea Amaritei si Zsolt Szilagyi....Nu i-am vazut. N-am auzit de ei. Iata ca se apropie alegerile si sunt oameni din lista de care nici n-am auzit....Incearca si ei, nu stiu ce.....O fi ceva important la cv sa apari in lista candidatilor. Ma gandesc ca or avea si ei sustinatorii lor.....

Corneliu Vadim Tudor. Domnul acesta cred ca si din mormant se va intoarce ca sa candideze la presedentie. Imi place ca nu se lasa. Poate acum cativa ani putea sa mai faca ceva....Gura mare facea sigur.... Dar acum, imi este teama ca ar fi cam depasit de situatie.

Nu in ultimul rand, Gheorghe Funar. Ma gandesc ca se cam plictiseste la pensie si vrea sa mai iasa din cotidian. Ce curaj sa vrea sa se bage intre haitele din Bucuresti. Cred ca ramane pana la urma sa se bucure de pensie pe meleagurile clujene:).

Daca am omis pe careva, sa ma ierte. Am facut asta pentru ca nu-i cunosc.


Stau si ma uit ce stiu eu despre oamenii acestea. Care dintre ei e mai potrivit ca sa ne conduca tara noastra draga? :) Zambesc. In minte imi trece acum ideea ca oamenii astea de fapt, oricare ar iesi la vot, vor fi doar tapul ispasitor. De fapt toate se petrec undeva in spate si spre ei doar vom arunca cu noroi  si vom scuipa atunci cand vom simti nevoia sa dam vina cum ne-am obijnuit deja, fiind mult mai simplu decat sa facem ceva. Asadar, daca stau bine sa ma gandesc, nici acum, dupa ce vad ca prea multe nu stiu despre ei....Inca tot nu m-am ajutat sa fac pasul mai usor.....

Cred ca voi proceda in 2 noiembrie la vot precum fac atunci cand toti copiii vor sa fie voluntarii mei la jocuri....Voi face o numaratoare, ca sa nu se supere nimeni. Daca sunteti in acelas impas ca si mine, numaratoare e simpla:

"O bobica, mazarica, pic-poc, pica!"

Succes la vot!;)



Te poti schimba de dragul persoanei de langa tine?

Inca nu sunt o baba "comunista" dar ma amuz de mine ca uneori ma trezesc ca gandesc! :). Da, cred ca asta fac, gandesc.

De multe ori stau si ascult persoane care se pare ca ma suna sau vin la mine sa le ascult. Sa ma bucur pentru ele, sa sufar alaturi de ele, sa ma scap cu o parere sau pur si simplu sa pierdem vremea la mici barfe.

Din cand in cand atunci cand se intampla sa  gandesc mai imi scapa si cate o "cugetare".

Ieri, de exemplu, am ajuns eu la o mica "concluzie": Cand intri intr-o relatie cu cineva accepti acea persoana asa cum este ea, cu defecte si calitati. Mai tarziu, ori il/o accepti asa cum este cu defectele sale, ori cauti pe cineva cu mai putine defecte. Nu ai cum sa-i ceri persoanei sa se schimbe pentru tine si pentru ambitiile tale. Lafel si tu personal, chiar daca pe moment spui ca "te schimbi", faci asta pentru o scurta perioada de timp, dar revi la obiceiurile tale.  Cel mai bine e ca atunci cand te implici intr-o relatie sa fie cu o persoana cu cat mai multe calitati din punctul tau de vedere. Dar ce ne facem ca se pare ca la inceputul unei relatii mai mult vedem calitatile celui de langa noi? "

Voi cum vedeti aceste lucruri? Te poti schimba de dragul persoanei de langa tine pentru ca relatia sa continue?

Despartire sau pauza?

Baietii astea, mama lor! :)
Fetele astea, cine sa le mai inteleaga? :)

Sa fii intr-o relatie sanatoasa te face sa te simti implinita. Esti linistita si poti sa mergi mai departe.. In fiecare zi cand te trezesti parca prinzi aripi..Stii ca cineva e acolo langa tine. Te sustine sau, pur si simplu ai pentru cine sa faci lucruri ...Te asteapta acasa sau se gandeste la tine. Se raporteaza la tine. Are planuri cu tine. E un sentiment de implinire pe care nu ai cum sa-l traiesti decat sub alta forma daca esti singura.

Ce se intampla oare cu oamenii care odata se iubeau si aveau planuri comune. Nu cred ca de pe o zi pe alta viziunea lor comuna se sterge cu buretele. Insa ceva se intampla. Acel ceva face ca relatia sa nu mai aiba aceeasi placere. Apare sentimentul de neliniste. Apar framantarile, gandurile...Nesiguranta. Zi de zi traiesti intr-o incertitudine. Ceva s-a intamplat cu cel de langa tine. Nu mai e cum era.

Este posibil ca schimbarea asta sa se intample chiar la tine. Tu esti cea care poate are nevoie de mai mult sau care nu are nevoie de atat de multe. Te-ai gandit la asta?

Cat zbucium...

Acum cand traim in era comunicatiilor. Avem mii de minute si sms-uri, avem nenumarate posibilitati de vorbit online. Stam si ne framantam in noi de multe ori si doar presupunem ce a vrut sa spuna celalat intr-un sms sau intr-un mesaj pe chat. De cele mai multe ori gresim cu aceste presupuneri. Stam si pierdem vremea aiurea, pe bune, sa analizam fiecare cuvant pe care ni l-as spus in sms sau pe chat....Despicam firul in patru cand am putea, foarte "simplu"sa sunam persoana si sa il intrebam ce vrea sa spuna...

Nu ar fi mai simplu sa folosim miile de minute si sa dam telefoane daca simtim nevoia sa ne transmitem ceva? Daca vrem ca celalat sa stie ca ne gandim la el n-ar fi mai simplu sa -i spunem asta cumva?

Ce bine ar fi sa putem sa ne contientizam mai usor trairile, temerile ...si dupa, sa le si transmitem parterenerului nostru. Presupun ca ne-ar ajuta inzecit. Nu am pierde timp pretios doar analizand si sperand aiurea.

In fiecare relatie apare cate o criza. Se pare ca face parte din viata. Dar cum reusim noi oare sa le gestionam? Cand merita sa luptam pentru ce avem si cand nu merita? Cand e mai bine sa ne retragem la timp decat sa ramanem acolo de unde este posibil sa iesim sifonati daca asteptam ca lucrurile sa se rezolve de la sine?

Comunicarea!. La toate problemele aceasta e solutia. Uneori este atat de greu sa ne asumam niste lucruri. Uneori este si mai greu presupunand ca vom pierde pentru inceput. Dar daca nu ne riscam nu castigam, asta e clar.


Viata asta este atat de scurta. Oare chiar merita sa avem nopti nedormite, pline de ganduri de cum ar fi daca....sau de ce? Nu e mai simplu cu lucrurile clare? Ori e alba, ori e neagra?

De cele mai multe ori ne ne complicam situatiile in care ne aflam. De cele mai multe ori din cauza obijnuintei, a starii noastre de conform, preferam sa stam in balta. Amanam sa ne asumam responsabilitatea....Ne este frica,

Dupa ce ne luam inima in dinti, ne asumam ce avem de asumat, luam taurul de coarne si vorbim cu siguranta multe dintre raspunsurile la semnele noastre de intrebare isi gasesc loc sa apara.

Binenteles ca este nevoie de o oarecare maturitate ca sa ajungi sa poti comunica. Iar un impas in relatie te poate ajuta in drumul tau spre maturizare. Exact prin asta treci acum. In momentul in care iti asumi unele lucruri si treci la rezolvarea lor ai inceput sa mai faci un pas spre maturizarea ta.

Iar intr-o relatie nu esti doar tu singura. Sunteti amandoi. Degeaba te topesti si te micsorezi in fiecare zi...Te faci buna de nimic si vrei  SA TE SCHIMBI ca sa mearga treaba.....Treaba merge daca amandoi vreti asta. Daca doar tu vrei asta (mai mult) iar el a inceput sa se gandeasca si la posibilitatea de a-si continua viata fara tine....Nu crezi, draga mea prietena ca ar trebui sa incepi sa vezi ca tu esti cea mai importanta in ecuatia aceasta?


Mă întorc acasă în fiecare an.....

Mă întorc acasă în fiecare vară, chemata  de amintirile copilariei mele....Acasa....Acest cuvant. Pentru mine de fapt "Acasa" e mai multe locuri si inca nici unul dintre ele nu semnifica ceea ce cred ca ar trebui cu adevarat...Locul acela unde voi gasi linistea deplina alaturi de propia mea familie....

De mult nu am mai repirat în pieptu-mi de prin iarba curţii casei copilarie mele miresme adiate din flori de acăţ, sau din gradinuta mamei.....Mama nu ma mai asteapta in faţa porţii, gătată-n rochia-nflorată. I-a luat locul bunica, care abia asteapta sa ne vada...

As vrea sa ma bucur mai mult de prezenta lor...oameni dragi inimii mele....N-as vrea sa ajung ca sa
mă mir că nimeni nu deschide portile, sau ca ochii mamei acolo-n ogradă privindu-mă cu lacrimi de dor nu mai sunt. Doar mai auzim prin triluri sparte de vânt, ecourile glasului ei sau a bunicii....

Nostalgie de toamna....

Ocean de liniste si pace

Ce sentiment! Ce trairi cand apare cineva in viata ta care iti ia grijile parca si durerea dinaite, doar tinandu-te de mana....doar fiind acolo langa tine...Noptile se transforma in zile. Un ocean mare de momente de discutii nesfarsite. Iti inlocuieste lacrimile cu zambete. Fiind neconditionat langa tine, te face in doar cateva saptamani, sa uiti tot ce-a fost in trecut. Te iubeste si il iubesti. Nu iti mai trebuie nimic. Timpul sta in loc. Fara sa stii cand, cum sau de ce....Te trezesti fericita peste noapte. Linistea si pacea si-au facut loc din nou in viata ta. Nu poti decat sa-ti doresti ca acest sentiment sa ramana mult timp de acum inaite.

se tin de mana, tineri se tin de mana, indragostiti, imagine de pe www.pelerinortodox.com, mana de mana, mana in mana, ma ia de mana, te ia de mana, fericirea, fluturi, iubire, iubire neconditionata, lacrimi, langa tine, liniste si pace, sentimente, tinere de mana, trairi, viata are gust, zambete, 


Test ... de sarcina

Acum ma amuz.

Acum cateva minute stateam cu strangere de inima si stomac mic in asteptarea liniutelor roz...

De vre-o doi ani am simtit ca vreau un bebe.
De un am s-a intensificat aceasta stare.

De cateva luni am si cu cine sa-l procreez.

De cateva saptamani am si inceput munca placuta de comun acord :)

De cand mi s-a sugerat sa fac un test am trait o senzatie de bucurie amestecata cu teama.

De doua zile am amanat sa intru la farmacie.

De cateva ore mi-am luat inima in dinti si am cumparat un test.

Am mai amanat doua ore...(din motive "tehnice")

Ce senzatie!!!

Primul test....doar o liniuta...asta e. Altii se chinuie ani de zile. Era culmea ca la noi sa se petreaca lucrurile atat de repede....

Deja ma vedeam cu sticla de Giusto :))).ca sa dam vestea cea mare...cum o sa ma asez eu la casa mea, cum o sa -mi creasca burtica, cum o sa-mi cumpar jucarii pentru bebele meu....Cum o sa cumpar lucrusoare mici....Cum o sa fiu mangaiata pe burtica....Cum o sa (re)citesc povesti.........cum...viata mea o sa renasca!

Uuu, ce senzatie! Parca in cateva minute cursul vietii mele poate sa se schimbe....poate sa se indrepte spre ceva mult mai profund. Sa traiesc si mai intens, la un alt nivel....

Imi place din ce in ce mai mult ideea si visul meu. Nu ma vad mireasa dar mamica ma vad.

Sunt gata sa fiu mamica chiar daca am momente cand ma cuprinde un sentiment de teama, de necunoscut....

test de sarcina, primul test de sarcina, viata are gust, cum ar fi sa fiu insarcinata, vreau bebe, sunt gata sa fiu mamica, vreau sa fiu mamica, bebe, vreau bebelus, viata are gust, senzatii tari, trairi, vise si dorinte, planuri de viitor, viitoare mamica



O cutie de ciocolata buna si muti muntii din loc doua saptamani

O mica atentie te face sa te simti in al noualea cer. Mai mult, umpic de timp petrecut cu cineva care iti arata interesul fata de tine si parca capeti aripi din nou.

Doua saptamani de acum inaite simti ca poti muta muntii.

Oare constientiezeaza barbatii astea cat de mult conteaza atentia lor pentru noi? Cum pot scoate la iveala cele mai profunde sentimente de care poate nici nu ne gandim ca suntem capabile....

Realizez ca nu conteaza varsta. La 7 ani, la 14 ani, la 20 de ani, 25 sau 30 de ani....40 de ani.....Femeia este sensibila la orice varsta.....Doar cateva ore pretecute cu cineva care are ochi si urechi doar pentru tine si gata, bateriile ti se incarca cum ai bate din palme....

La suprafata realizez ca nici macar nu conteaza daca are bani sau e rupt din soare de frumos....Timpul acesta petrecut impreuna....Discutii nesfarsite despre nimicuri....si lucruri importante....Plimbari nesfarsite....Intalnirea privirlor din cand in cand si glumele care te fac sa razi cum de mult nu ai mai facut-o.....

Uneori apare asa, cand nicimacar nu te astepti . Un fost coleg de scoala pe care nici nu l-ai bagat in seama atunci, un prieten din copilarie.....Poate chiar cineva online care apare cand ai nevoie, timpul potrivit pentru cateva minute de discutii....Doar cateva momente de vorbe...Nimicuri sau nic nu mai conteaza. Razi cu gura pana la urechi si te amuzi. Te simti bine, cum parca de ani de zile nu ai mai facut-o.

Te cucereste si cu asta gata. Nici nu iti dai seama cum trece timpul.... Cateva ore sau poate zile, functionezi altfel....sub efectul ciocolatei.

Nici nu stiu, o fi bine, o fi rau sa te lasi purtata de val?

Cert este ca rau nu e sa traiesti asfel de momente. Nu mai conteaza daca dupa te trezesti si viata merge mai departe. Viata are gust pentru ca traim asfel de momente care ne scot din cotidian, ne bucura de fiecare data cand apar atunci cand te astepti mai putin....

femei, femei si barbati, indragostire, te cucereste, imagine de pe www.businessmagazin.ro, atentia barbatului, timp petrecut impreuna, plimbari, despre femei, fetele, sensibilitate, simplitate, ciocolata, cutie de ciocolata frantuzeasca, femei si barbati, timp petrecut cu barbatul frumos, 

ce mult conteaza o vorba buna si o mica apreciere

Functionam bine atunci cand primim aprecieri. Oricat de mici dar ne prind bine....
Cat de simplu e sa vezi munca celorlalti. Teoretic  nu e greu deloc sa-i spui omului ca a facut treaba buna....Ca ceva bun a iesit din mana lui.....

De multe ori banii nu au nici o valoare.....O vorba buna face cat o avere.

Oamenii se simt apreciati, mai buni, mai valorosi de multe ori in urma la un feedback mic....

Desi nu ne costa nimic si nu e greu sa spui doua vorbe bune oare ce ne face sa fim atat de zgarciti cu aceasta atentie?

Zilele acestea am avut parte sa fiu partasa la doua asfel de intamplari in care si-au facut treaba cu drag si spor. Au avut si parte de vreme buna. La final, se asteptau la doua vorbe bune si sa stie ca munca lor a fost vazuta la valoarea ei....Nu s-a intamplat asta. Si-au incasat banii dar s-a trecut cu vederea exact peste cuvintele magice care i-ar fi facut sa faca treaba buna, poate, inca doua saptamani de acum in colo....Nu ca nu si-o fac.....

Asfel de neatentie ne poate costa mult pe viitor. Dar oare cum sa facem sa fim mai buni in aceasta privinta? Cum sa gasim secretul acestei atitudini? Eu ca si persoana care lucreaza cu oamenii as vrea sa stiu sa fac asta zi de zi....As avea numai de castigat....

Puterea din viata noastra cand suntem doi

"Eliberarea de fostul înseamnă să nu-i mai dai putere asupra ta. Oamenii intră în viața noastră atunci când trebuie și ies atunci când nu mai avem nevoie de ei." (Hedi Hoka)

Sau putem spune si altfel. Intram in viata oamenilor cand au nevoie de noi, la timpul potrivit si iesim cand nu mai au nevoie de noi, pentru a ne continua viata in vietile altora. Este minunata viata asta, asa cum ne-a harazit-o Dumnezeu. 

In doi, puterea creste, cum se spune. 

Puterea aceasta pe care ne-o confera partenerul de viata poate sa fie de cele mai multe ori constructiva. Doar cand se adevereste ca relatia incepe sa devina toxica, atunci si aceasta putere pare a se transforma sau poate, pur si simplu noi nu o mai folosim cum nu trebuie.

Insa daca aceasta situatie se prelungeste pur si simplu pierdem vremea. Cel mai sanatos ar fi sa stim sa ne retragem la timp. 

puterea dragostei, puterea in doi, in doi, eliberarea de fostul, puterea ta,imagine de pe facebook,  la timpul potrivit, relatii, citate cu poza, gandul zilei, invata sa pierzi, retragere, 





Femeile cand sufera se uratesc....

Femeile cand sufera se uratesc. La inceput nu se arata a avea probleme...Se macina in ele, poate mai incearca sa schimbe cate o vorba cu vre-o prietena dar ...mai mult se macina in ele....Se gandesc in fel si chip cum sa rezolve problema...O coasa si o descoasa pe toate partile...In acest timp incep sa slabeasca si slabesc pana cand ajung jumatate din cat au fost initial in perioada buna......

Pana cand nu accepti ca e o problema,  ca acea problema nu e doar a ta...e a voastra, poti sa slabesti si sa te uratesti cat vrei......Atunci cand realizezi ca problema a ambilor trebuie rezolvata de amandoi. Daca unul dintre ei nu accepta sau deja stia de mult ca nu mai are rezolvare, s-a resemnat inaite a ta, accepta draga, ca te usti de pe fata pamantului .....

Mai trist este ca ajungi sa fii si rea...scortoasa cu oamenii din jurul tau care nu cred ca merita de fapt.

Deageaba zic eu acuma asa...Pana cand nu esti in situatie nu stii cum e....Fiecare isi accepta problema mai repede sau mai tarziu....Apoi fiecare o rezolva in felul sau....

Asa bine ar fi sa invatam din experientele celorlalti si sa nu stam sa ne complacem in relatii toxice daca vedem si simtim ca deja viata noastra nu mai e pe drumul cel bun in care simteam in fiecare dimineata ca suntem fericiti cand ne trezeam impreuna....mai bine ar fi sa luam masuri....De cele mai multe ori ar trebui in primul rand, sa comunicam....Dar comunicarea asta, bat-o vina.....

E bine ca suntem sociabili, traim inconjurati de oameni frumosi....E nemaipomenit! Insa cand avem probleme de multe ori zabovim sa ni le rezolvam tocmai din pricina celor care ne inconjoara....Mai mult de teama ca ne vom crea imagine proasta...Ne vom strica imaginea initiala pe care am creat-o....Imaginea aceea atat de perfecta.....Ce trist!

Da, am inteles de la niste persoane care deja au trecut prin cativa ani de experienta, cu bune si rele, ca viata nu e doar roz....Cred ca si eu personal am avut deja cateva experiente care sa-mi confirme asta.....Acuma insa consider cu tarie ca in momentul in care trecem de la partea buna si apar greutati, ne-ar fi nult mai usor sa le vedem de la inceput si sa incepem sa luam masuri....Daca ne afundam in ele, parca zi de zi, e din ce in ce mai greu sa iesim din ele....

Draga mea prietena, cand ma intalnesc cu tine si te vad cat esti de trasa la fata....in fiecare zi parca din ce in ce mai slaba si mai mici hainele pe tine....Imi este teama! Nici nu stiu ce sa zic sau cat sa zic....Acuma cand, parca ma vad scapata....cand suflu usurata ca am reusit sa ies la liman, imi este mult mai usor sa vorbesc....Tare as vrea ca perioada asta a vietii tale sa nu se prelungeasca si sa reusesti sa-ti iei inima in dinti, sa accepti realitatea si sa iei masuri....Nu cred ca e prea bine sa-ti prelungesti starea asta.... Viata asta si asa e atat de scurta....Merita traita cat mai mult cu putinta pe un fundal colorat (nu neaparat mereu roz) dar ar putea fi pastelat si cu culori de toamna, oare intelegi ce spun?.....

Draga mea, meriti sa fii frumoasa in fiecare zi....Noua ne placi cand esti buna, calda,....Nu egoista si rece.
femeile, mesaje catre prietene, gandul zilei, pareri, suferinta, temeri, sfaturi bune, femeile cand sufera se uratesc, draga mea prietena, ganduri catre prietene, noua ne placi cand, fara suferinta, framantari, jurnale, viata are gust





Incercarea

"- Deci cine-i dispus sa puna la bataie cinci dolari?
Nimeni n-are sa ma convinga ca nu pot ceva pana nu-ncerc. Cinci dolari...
(...)
Dar, pret de o secunda, cand auzim betonul scrasnind la picioarele noastre, ne gandim ca, Doamne sfinte, s-ar putea sa reuseasca!" - Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey

Sunt zile in care ma indoiec ca pot, sau ca merita sa incerc sa fac ceva...
atunci insa, precum McMurphy imi spun: "pe cinci dolari ca pot" sau mai bine zis
"nimeni n-are sa ma convinga ca nu pot ceva pana nu-ncerc" si da! acum asta fac incerc!
de multe ori am patit exact ca el, am ramas lipita de perete, sleita de puteri... dar nimeni nu m+a convins ca nu pot decat eu insumi dupa ce am incercat - si incercarea are mai mare merit decat tot efortul, mai mare merit probabil, decat reusita,
chiar daca McMurphy a cazut ranit si sleit de puteri, a castigat... a castigat nu cei 5 dolari, ci incercarea i-a fost castigul!
De fapt viata nu este castigul a cei 5 dolari, nici ridicarea unei greutati - reusita vietii este incercarea, faptul ca nu te-ai oprit inainte de a incerca.