Cum ne marcheaza voturile


Sunt un simplu cetatean care a fost la vot si chiar si in clipa cand a trebuit sa puna stampila pe unul dintre candidati nu stia ce alegere e mai buna de facut.

Stau de doua zile si inevitabil interactionez cu pareri ale altor cetateni ca mine, care si-au exprimat dorinta de mai bine mergand la vot.

Pe mine ma regasesc inca naiva. Realizez ca nu inteleg aproape nimic din sfera politica. Nu inteleg ce lupte se dau si ce miscari se fac...Nu le constientizez menirea. Nu le vad rostul. Trec pe langa mine si parca sunt paralele cu viata mea. Chiar ma vad o simpla oita intr-o multime mare de oameni care merg dupa cum bate vantul. Ma las influentata, fara sa stau prea mult sa gandesc si sa constientizez ce si cum stau lucrurile.....Dau like-uri la diferite postari si pareri personale ale altora cu care mi se pare ca mi se potrivesc in acel moment.....Apoi, daca stau sa le rumeg, s-ar putea ca multe sa se bata cap in cap..dar ce mai conteaza? .............In acelas timp, descopar oameni in jurul meu care par a fi mai constienti de ce se intampla. Oameni care chiar sufera. Oameni la care pare ca le pasa ce se intampla cu viitorul nostru si al copiilor nostri. Oameni care ne indeamna la vot, oameni care oare chiar s-ar intoarce acasa daca ar fi mai bine? De cateva zile de cand cu alegerile nu mai iasa din casa...Oameni care chiar simt aceste miscari de masa ca fiind din nou ceva nu prea bun pentru viitorul nostru.

Oameni care comenteaza. Oameni care stau indiferenti...Oameni care vorbesc, poate, ca si mine, in nestiinta de cauza, sa se afle in treaba.

Cine are dreptate si cine nu are?

Ca mine sunt atatea oameni simpli, care habar n=au cu ce se mananca politica. Suntem asa de usor de manipulat...

Unii chiar reactioneaza:
- vorbesc despre asta
- incurajeaza pe altii sa creada in cei pe care ei ii simpatizeaza
- plang
- se inchid in casa, sufera si asteapta sa vada cine o sa iasa pana la urma
- injura si dau vina pe altii
- se implica si se duc la vot chiar daca e departe
- nu fac nimic
- se lauda pe facebook ca au votat
- habar n-au
- brusc se trezeste in ei ceva....dupa vot le trece
- se lasa dusi de val
-iasa in strada si protesteaza
- asteapta
- bloguiesc
- castiga un ban cinstit
- fac glume pe seama lor...a candidatilor si nu numai...
- unii prieteni te scot din lista daca nu esti simpatizant sau daca esti, depinde.....
- vecini implicati si devotati, te ameninta ca pleaca in strainatate daca votezi sau daca nu votezi...iti mai lasa pe cap inloc alti vecini galagiosi
- unii mai in gluma, mai in serios te incurajeaza sa mergi la vot pentru a-si asuma cineva in tara asta daca lucrurile merg prost, sa avem pe cine da vina in continuare....
- lista poate continua.....


Oare iesitul in strada isi mai are rostul? Ce ar trebui sa facem de fapt ca lucrurile sa se indrepte spre mai bine cu adevarat? Cine o fi avand raspunsul?

imagine de pe cronica-gaestiului.ro,cum ne marchiaza voturile, despre vot, pe cine sa votam, rezultate la vot 2014, rezultate vot, voturi 2014, influenta voturilor, parerea mea despre vot, cum vad eu alegerile, alegeri, alegeri 2014, eu cu cine votez, cu cine am votat, cu cine o sa votez, 


Un comentariu:

  1. Ieșitul în stradă contează și produce schimbări. Revoluția a fost în stradă și nu la televizor. Protestele împotriva proiectului de la Roșia Montană au fost în stradă și au oprit, cel puțin temporar, exploatarea. Protestele împotriva guvernului care nu acordă dreptul de vot românilor din diaspora atrage atenția și îi mobilizează pe nehotărâți. Nu fi nepăsătoare, sunt lucruri serioase cele care se întâmplă. Nu sta doar în oul tău, sparge-i coaja și ieși din el. Oamenii din jur au nevoie ca și tu să mergi la vot. Ești tânără și ai viitorul în față, ești datoare să contribui și tu la viitorul tău.

    RăspundețiȘtergere

părerea ta