Despartire sau pauza?

Baietii astea, mama lor! :)
Fetele astea, cine sa le mai inteleaga? :)

Sa fii intr-o relatie sanatoasa te face sa te simti implinita. Esti linistita si poti sa mergi mai departe.. In fiecare zi cand te trezesti parca prinzi aripi..Stii ca cineva e acolo langa tine. Te sustine sau, pur si simplu ai pentru cine sa faci lucruri ...Te asteapta acasa sau se gandeste la tine. Se raporteaza la tine. Are planuri cu tine. E un sentiment de implinire pe care nu ai cum sa-l traiesti decat sub alta forma daca esti singura.

Ce se intampla oare cu oamenii care odata se iubeau si aveau planuri comune. Nu cred ca de pe o zi pe alta viziunea lor comuna se sterge cu buretele. Insa ceva se intampla. Acel ceva face ca relatia sa nu mai aiba aceeasi placere. Apare sentimentul de neliniste. Apar framantarile, gandurile...Nesiguranta. Zi de zi traiesti intr-o incertitudine. Ceva s-a intamplat cu cel de langa tine. Nu mai e cum era.

Este posibil ca schimbarea asta sa se intample chiar la tine. Tu esti cea care poate are nevoie de mai mult sau care nu are nevoie de atat de multe. Te-ai gandit la asta?

Cat zbucium...

Acum cand traim in era comunicatiilor. Avem mii de minute si sms-uri, avem nenumarate posibilitati de vorbit online. Stam si ne framantam in noi de multe ori si doar presupunem ce a vrut sa spuna celalat intr-un sms sau intr-un mesaj pe chat. De cele mai multe ori gresim cu aceste presupuneri. Stam si pierdem vremea aiurea, pe bune, sa analizam fiecare cuvant pe care ni l-as spus in sms sau pe chat....Despicam firul in patru cand am putea, foarte "simplu"sa sunam persoana si sa il intrebam ce vrea sa spuna...

Nu ar fi mai simplu sa folosim miile de minute si sa dam telefoane daca simtim nevoia sa ne transmitem ceva? Daca vrem ca celalat sa stie ca ne gandim la el n-ar fi mai simplu sa -i spunem asta cumva?

Ce bine ar fi sa putem sa ne contientizam mai usor trairile, temerile ...si dupa, sa le si transmitem parterenerului nostru. Presupun ca ne-ar ajuta inzecit. Nu am pierde timp pretios doar analizand si sperand aiurea.

In fiecare relatie apare cate o criza. Se pare ca face parte din viata. Dar cum reusim noi oare sa le gestionam? Cand merita sa luptam pentru ce avem si cand nu merita? Cand e mai bine sa ne retragem la timp decat sa ramanem acolo de unde este posibil sa iesim sifonati daca asteptam ca lucrurile sa se rezolve de la sine?

Comunicarea!. La toate problemele aceasta e solutia. Uneori este atat de greu sa ne asumam niste lucruri. Uneori este si mai greu presupunand ca vom pierde pentru inceput. Dar daca nu ne riscam nu castigam, asta e clar.


Viata asta este atat de scurta. Oare chiar merita sa avem nopti nedormite, pline de ganduri de cum ar fi daca....sau de ce? Nu e mai simplu cu lucrurile clare? Ori e alba, ori e neagra?

De cele mai multe ori ne ne complicam situatiile in care ne aflam. De cele mai multe ori din cauza obijnuintei, a starii noastre de conform, preferam sa stam in balta. Amanam sa ne asumam responsabilitatea....Ne este frica,

Dupa ce ne luam inima in dinti, ne asumam ce avem de asumat, luam taurul de coarne si vorbim cu siguranta multe dintre raspunsurile la semnele noastre de intrebare isi gasesc loc sa apara.

Binenteles ca este nevoie de o oarecare maturitate ca sa ajungi sa poti comunica. Iar un impas in relatie te poate ajuta in drumul tau spre maturizare. Exact prin asta treci acum. In momentul in care iti asumi unele lucruri si treci la rezolvarea lor ai inceput sa mai faci un pas spre maturizarea ta.

Iar intr-o relatie nu esti doar tu singura. Sunteti amandoi. Degeaba te topesti si te micsorezi in fiecare zi...Te faci buna de nimic si vrei  SA TE SCHIMBI ca sa mearga treaba.....Treaba merge daca amandoi vreti asta. Daca doar tu vrei asta (mai mult) iar el a inceput sa se gandeasca si la posibilitatea de a-si continua viata fara tine....Nu crezi, draga mea prietena ca ar trebui sa incepi sa vezi ca tu esti cea mai importanta in ecuatia aceasta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta